Homlokzati hőszigetelő lapok

Polisztirol rendszerek bemutatása

Az egyik legrégebben használatos műanyag termék az építőiparban a polisztirol hab. A gyártási eljárás alapján két csoportba sorolhatók. A hagyományos expandált polisztirol hab (EPS) és a később kifejlesztett technológiával készülő extrudált polisztirol hab (XPS).

Az expandált polisztirol habok (EPS) alapanyaga a kőolajból előállított, hajtógázt és speciális adalékokat tartalmazó "sztirolgyöngy". A gyöngyöket szakaszos gőzöléssel duzzasztva, sablonban tömbökké formázzák. A tömböket pihentetés után izzószálas vágóberendezéssel a kívánt méretre vágják.

A polisztirol elemek a formázás után még egy ideig (kb. 90 nap) egyre csökkenő mértékben zsugorodnak. Ezért azokra a felhasználási területekre, ahol a beépítés utáni zsugorodás műszaki, vagy esztétikai okokból nem megengedhető, a gyártók garantáltan 90 napnál tovább pihentetett terméket ajánlanak. Homlokzati hőszigetelő bevonatrendszereknél csak ezeket használjuk!

Mivel az EPS habok 2-4 térfogat-százaléknyi vizet felvehetnek és ez a hőszigetelés értékét lerontja, úgy kell őket beépíteni, hogy nedvességhatás, vagy páralecsapódás ne legyen! Az EPS habok testsűrűsége 10–35 kg/m3, hővezetési tényezőjük 0,035–0,045 W/mK. Alkalmazási hőmérsékletük 70-85 °C-ig terjed, tűzállósági besorolásuk: "nehezen éghető".

Az expandált polisztirol habokat ott célszerű alkalmazni, ahol a hőszigetelés egyúttal teherhordóként, vagy további rétegek aljzataként is funkcionál. (padlók, lapostetők, homlokzati bevonatrendszerek hőszigetelése). Mivel az EPS habok nagyon könnyen megmunkálhatók, a nagyobb gyártók sokféle egyedi polisztirol terméket kínálnak (díszítő profilok, lejtésképző elemek stb.)

Mind az EPS mind az XPS hab érzékeny az ultraibolya sugárzásra, ezért sem a tartós tárolás során, sem a beépítés után nem érheti napsugárzás!

EGYEDI MÉRET ESETÉN KÉRJE ÁRAJÁNLATUNKAT!

Bachl EPS 80 homlokzati hőszigetelő lap 100 mm

Ár: 5.468 Ft / csomag
 
Egységár: 2.187 Ft / m2
20m3 felett ingyenes kiszállítás az egész ország területén!
Gyártó:Bachl Csomag: 2,5 m2 Mennyiségi egység: m2
csomag
Részletek

Bachl EPS 80 homlokzati hőszigetelő lap 150 mm

Ár: 4.922 Ft / csomag
 
Egységár: 3.281 Ft / m2
3 NAPOS SZÁLLÍTÁSI HATÁRIDŐ! 20m3 felett ingyenes kiszállítás az egész ország területén!
Gyártó: Bachl Csomag:1,5 m2 Mennyiségi egység: m2
csomag
Részletek